Kevään muistamisia vanhempainyhdistykseltä

26.4.2021

Erikoinen lukuvuosi alkaa olla pian lopuillaan. Jo toista kevättä elämme tilanteessa, että vaikea on suunnitella retkiä tms. Toivottavasti kuitenkin kevät tuo tullessaan mukavia hetkiä meille kaikille ja ehkä ensi lukuvuonna palaamme takaisin normaaliin (mitä se sitten pitääkään sisällään).

Pohjois-Hervannan koulutalon vanhempainyhdistys on toiminut lähes normaalilla tavalla koronasta huolimatta. Se on toki valitettavaa, että erilaiset tapahtumat ovat kokonaan nyt jääneet järjestämättä. Viime kokouksessamme päätimme jokakeväiseen tapaan taas muistaa ja avustaa oppilaita monin erilaisin tavoin.

Koska luokkaretket varmasti nyt jäävät isommassa mittakaavassa tekemättä, päätimme myöntää jokaiselle luokalle avustusta 5 euroa/oppilas käytettäväksi viimeisen kouluviikon viettoon. Avustus maksetaan jokaiselle luokalle S-ryhmän lahjakorttina, jolle on ladattu luokan oppilasmäärän suuruinen summa. Tuolla rahalla luokat voivat hankkia esim herkkuja, liikuntavälineitä tai muuta viihdykettä. Käyttötavan voi opettaja päättää itse tai kysyä mielipiteitä oppilailta ja/tai huoltajilta. Lahjakortit toimitetaan koululle.

Vanhempainyhdistys myös tottakai kustantaa tänäkin vuonna kutosten ja ysien ruusut kevätjuhlassa jaettavaksi.

Stipendit tulevat jakoon tuttuun tapaan. Vanhempainyhdistys myöntää tsemppistipendit jokaiselle luokalle, 1 stipendi/luokka. Toivomme siis, että opettajat valitsevat stipendin saajaksi sellaisen oppilaan, joka on parhaiten tsempannut omalla tasollaan tänä lukuvuonna. Toivomme myös, ettei kyseinen oppilas ole aiemmin saanut vanhempainyhdistyksen stipendiä, että toisimme iloa mahdollisimman monelle.

Valmistavalle - 3.-luokille on luvassa 20 euron lahjakortti-stipendi, 1 per luokka. 4.-10. luokille on luvassa 20 euron stipendi käteisenä, 1 per luokka.

Näiden lisäksi vanhempainyhdistys on päättänyt avustaa koulun hiihtovälinehankintoja 2000 eurolla ja teroituttaa koulun luistimet.

Avustusta olemme myös maksaneet 500 euroa eka-kolmasluokkalaisten lukukirjojen hankintaan.

Lupasimme myös kustantaa munkit alakoulun vapputapahtumaan, jonka oppilaskunta järjestää.

Emme ole myöskään unohtaneet opettajia! Olemme erittäin kiitollisia kaikesta työstä, jota teette lastemme hyväksi. Pienenä kiitoksena teille on luvassa kakkukahvit vanhempainyhdistyksen piikkiin kevään aikana. Sovimme rehtorin kanssa parhaasta ajankohdasta.

Aurinkoisin kevätterveisin

Pohen tuen väki

 

ps. Päättyvän lukuvuoden myötä lapsia ”kasvaa taas ulos koulusta”, niin etsimme joukkoomme uusia jäseniä sekä käsipareja auttamaan erilaisissa järjestelyissä. Monesti jo 1-2 tunnin kerta-apu on ratkaiseva! Kurkkaa mitä ollaan tehty, ja miten Sinä voisit olla mukana :)