Hei kotiväki! Vanhempainyhdistyksen morjestus

27.5.2022


Pohjois-Hervannan koulutalossa toimii aktiivinen vanhempainyhdistys, Pohjois-Hervannan koulun Tuki ry. Yhdistyksen toimintaan voi tulla mukaan koska vaan.

Vanhempainyhdistykseen kuulumalla pääset lähemmäksi koulun arkea, olet paremmin sisällä koulun tapahtumissa ja kuulet nopeasti uusista tuulista. Pääset myös vaikuttamaan, sillä vanhempainyhdistykseltä kysytään usein mielipidettä oppilaita ja koulua koskeviin päätöksiin. Meidän edustaja on myös mukana yhteisöllisessä tiimissä, joka ratkoo arjen pulmia koulutyössä.

Vanhempainyhdistyksen jäsenistä saat vertaistukea vanhemmuuteesi. Tapaamisissamme voit jakaa ilon ja onnistumisen hetkiä tai kysyä neuvoa mieltäsi vaivaavista pulmista. Ryhmämme koostuu hyvin eri-ikäisten lasten vanhemmista, joten näkökulmaa moniin asioihin löytyy laajalti.

Jokainen on tervetullut mukaan toimintaan, oletpa sitten 1-luokan tai 9-luokan vanhempi, ikuinen hervantalainen tai juuri tänne muuttanut. Tuoreet ideat ja mielipiteet vievät aina toimintaamme eteenpäin ja uudistavat kaikkien ajatuksia. Tervetuloa myös mukaan, vaikka mielessäsi ei olisi yhtään ideaa. Mitä enemmän meitä on, sen enemmän saamme aikaiseksi, sillä yhdessä olemme enemmän ja tulemme myös paremmin kuulluksi.

Suurta vastuunkantoa tai työmäärää ei tarvitse pelätä. Toimintaan voi osallistua sillä panoksella, jonka itselleen kokee sopivaksi. Kokoonnumme keskustelemaan noin kerran kuukaudessa koululle. Näihin tapaamisiin voit osallistua silloin, kun pystyt (vaikka vain kerran vuoden aikana). Jos taas olet enemmän käsillään tekevä ihminen niin meillä on vuoden aikana tapahtumia, joihin voi osallistua, yhteen tai useampaan, haluamallasi tavalla. Apua tarvitaan yksittäisten tapahtumien osalta kahvinkeittoon, leipomiseen, kahvionpitoon, kaupassa käyntiin, markkinointiin ja moneen muuhun. Kukin voi toimia omaksi kokemallaan alueella.

Tapaamisista ja tapahtumista ilmoittelemme aina Helmi-viesteillä sekä omissa some-kanavissamme.

Kotisivumme ovat  www.pohentuki.yhdistysavain.fi ja löydymme myös Facebookista facebook.com/pohjois-hervannankouluntuki.

 

Esimerkkejä toiminnastamme:

 • perinteinen Pikkujoulupyrähdys – joulumyyjäiset koululla: salissa paljon eri toimijoita esittelemässä toimintansa ja ruokalassa koululuokkien sekä muidenkin myyjäispöytiä
 • discoja yhteistyössä nuorisokeskus Kupolin kanssa
 • vanhempainiltakahvituksia sekä lastenhoidon järjestäminen koko koulun vanhempainltaan
 • olemme kustantaneet koululle musiikkiesityksiä
 • käymme rehtorin kanssa läpi lukuvuosisuunnitelman sekä keskustelemme usein ajankohtaisista asioista
 • osallistumme yhteisöllisiin oppilashuollon kokouksiin, koulun terveydellisten olojen tarkastukseen sekä palavereihin yhteistyötahojen kanssa
 • teemme yhteistyötä Kanjonin ja Hallilan koulutalojen vanhempainyhdistysten kanssa 
 • myönnämme luokkaretkiavustuksia
 • lahjoitamme kevätjuhlaruusut 6. ja 9. -luokkalaisille
 • kilpailutamme koulukuvausfirmat
   
 • ennen kaikkea keskustelemme läpi vuoden ajankohtaisista asioita 

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lähivuosien aikana suunnitelmissa on syventää yhteistyötä Kanjonin ja Hallilan vanhempainyhdistysten kanssa sekä yhdenmukaistaa toimintaamme. Painopisteenämme on myös luokkatasoisten vanhempaintiimien tukeminen. Olemme mukana myös kuntasoisessa vanhempainyhdistystoiminnassa, Tampereen vanhemmat ry:n jäseninä. Kiusaamisen ehkäisy ja fyysinen koskemattomuus ovat myös lähellä sydäntämme jatkuvasti.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

Pohjois-Hervannan koulun vy:n porukka

 

Tekstin kirjoitti Maarit Mikkola, Pohjois-Hervannan koulun tuki ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja, hallituksen jäsen vuosina 2007-2022.