Mokkapaloilla liikunnan ja leikin riemua sadoille lapsille

17.9.2018
Vanhempainyhdistystyö on paljon muutakin kuin leipomista, vaikka lähes poikkeuksetta vanhempainyhdistystyöstä tulee ensimmäisenä mieleen varainhankinta ja erityisesti mokkapalat.

Varainhankinnalla on toki oma paikkansa, mutta tämän päivän vanhempaintoiminnan päätarkoitus on vahvistaa kodin ja koulun yhteistyötä, edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja tarjota vertaistukea kotien kasvatustyölle. Toimivalla yhteistyöllä koti ja koulu voivat yhdessä vaikuttaa lasten ja nuorten motivaatioon, oppimistuloksiin ja kouluviihtyvyyteen.  Ja tässä tulevat kuvioon myös hankinnat, joita koulu ei budjettisyistä voi tehdä.

Nykyajan lapset ovat oma-aloitteisia ja myös rohkeita kertomaan toiveensa. Pohjois-Hervannan koulun vanhempainyhdistys käsittelikin heti syksyn ensimmäisessä kokouksessaan 2.-luokkalaiselta tulleen toiveen: "koulun iltapäiväkerhoon olisi kiva saada uusia ulkoleluja, vanhat on vähän rikki ja niitä on aika vähän". Tästä käynnistyi tilannekartoitus ja keskustelu sekä kerhonohjaajien että myös koulun välituntileluista vastaavan opettajan kanssa.

Lopputulemana vanhempainyhdistys päätti sijoittaa yhteensä 300 euroa hankintoihin. Summalla saatiin monta kassillista  perushiekkaleluja, leikkiautoja, isoja ja pieniä pehmopalloja, lumilapioita, hyppy- ja Twist-naruja, pallo&räpyläsettejä ja kori- ja jalkapalloja - sekä tietysti pari pumppua.  Ostoksilla kävivät PoHen tuen Minna ja Sanna yhdessä kahden kokemusasiantuntijan Urhon (2.lk) ja Joelin (5. lk) kanssa Turtolan Citymarketissa, Kalevan Prismassa ja Kalevan XXL:ssä. Kaikissa liikkeissä ostosten loppusumma pyöristyi kesäalennusten myötä kivasti alaspäin ja XXL:ssä  ostetut pallot jopa pumpattiin ja viimeisteltiin pelivalmiiksi.

Lisähankintoja tehdään vielä yläkoulun puolelle koulun toiveita kuunnellen. Hankintojen lisäksi vanhempainyhdistys tulee koulun liikuntamahdollisuuksia mm kustantamalla koulun luistinten teroittamisen vuosittain.

PoHen tuen väki kävi luovuttamassa tarvikkeet koululle ja kerholle. Samalla toivotettiin  mukavia leikkejä ja välitunteja niin opeille kuin lapsille.

Kuvissa tunnelmia ostosreissulta sekä luovutushetkestä kun  Pohjois-Hervannan koulun apulaisrehtori Ilpo Rantanen vastaanotti hankinnat  Pohjois-Hervannan koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajalta Maarit Mikkolalta.

Mokkapalasta on moneksi :)

 

Tekstin kirjoitti Minna Käenniemi, Pohjois-Hervannan koulun tuki ry:n hallituksen jäsen vuosina 2013-2020